Yarpaq dolması

ən dadlı yeməklər, Zeytuna ilə bişər

Tərkibi:
1 kq duzlu üzüm yarpağı
2 stəkan düyü
2 ədəd baş soğan
1 çay qaşığı nanə, cəfəri
1 stəkan Zeytuna Extra Virgin
Duz və istiot zövqə görə

Hazırlanma qaydası:
Doğranmış soğan Zeytuna Extra Virgində qovrulur. Ədavalar və yuyulmuş düyü əlavə edilir. Xırda xırda doğranmış nanə və cəfəri əlavə edilərək duzlanır. Yarpaq yaxşı yuylduqdan sonra duzludursa, içinə daha az duz əlavə edilir. Yarpaqların içinə hazırlanmış düyülü içlik əlavə edilərək bükülür. Üzərinə zeytun yağı əlavə edilir. Üzərini örtəcək şəkildə su əlavə edilir və orta alovda qaynadılır. Suyu quruyanadək tez-tez nəzarət edilərək qaynadılır. Hazır olduqdan sonra süfrəyə verilir. Nuş olsun.